Kursinnhold

Start kurset ved å trykke på knappen i toppbildet. Dette går vi gjennom i Vinskolen:

  • 1

    Hvordan smake vin?

    • Intro

    • Introduksjon til vinsmaking

    • Grunnsmakene

    • Farger

    • Tekstur

    • Hvordan smake vin

  • 2

    Glass og dekantering

    • Glasstyper og hvordan glass kan løfte vinopplevelsen

    • Dekantering

  • 3

    Rødvin

    • De viktigste røde druesortene

    • Cabernet Sauvignon

    • Pinot Noir

    • Syrah

  • 4

    Hvitvin

    • Riesling

    • Chardonnay

    • Gewürztraminer

  • 5

    Rosé

    • Rosévin

  • 6

    Innledning til musserende vin

    • Musserende vin

  • 7

    Vinstiler

    • Rødvinsstiler

    • Rosé -og hvitvinsstiler

    • Musserende, dessertvin, portvin og sherry

Vinjournalist

Svein Lindin

Svein jobber til daglig som vinjournalist i Finansavisen og Kapital. Han har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge og fra vinimportbransjen. I årevis har han holdt vinkurs, vinsmakinger og kåseri for næringslivet og private om hva som opptar han mest: Viner med klar adresse og mat & vin i samspill. Inspirasjonen til vinkurs og artikler får han fra sine utallige studieturer til vinområder omkring i verden. Reisene gjør kursene aktuelle, morsomme og fulle av gode historier, bilder og gode smaksopplevelser. Svein er styremedlem i Norsk Vinkelnerforening og har vært det siden 2010. Norsk Vinkelnerforening er aktiv med for å dyrke frem nye talenter i vinbransjen.